Drappier Champagne Cuvée Charles de Gaulle Brut 0,75 l
Kód: 996927Detailní popis produktu
Cuvée Charles de Gaulle Brut od Champagne Drappier má jemné bublinky a výraznou chuť s tóny červeného ovoce a kandované kůry pomeranče. Nese jméno francouzského generála Charlese de Gaulla a pozdějšího prezidenta, který si v 60. letech oblíbil vinařství Drappier a toto víno nakupoval.
Toto chapagne se vyrábí z odrud Pinot Noir 80 %, Chardonnay 20 %.
Hrozny se sbírají ručně v optimální zralosti a první kvašení asi 5 % hroznů probíhá v dubových sudech. Následně víno zraje na kalech po dobu minimálně 36 měsíců.
Ideální jako aperitiv, ale perfektně doprovodí kachní konfit či foie gras, míchaný zelený salát s perličkou, či sýr jako je Brie de Meaux.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Champagne |
---|---|
Metoda: | Tradiční metoda (Metodo Classico) |
Odrůda: | Pinot Noir 80%, Chardonnay 20% |
Ročník: | N.V. |
Obsah cukru: | Brut |
Zbytkový cukr: | 7 g/l |
Obsah alkoholu: | 12 % |
Objem: | 0,75 l |
Teplota podávání: | 6 - 8°C |
Uzávěr: | Korek |
Země původu: | Francie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Gallo-Římané zasadili první vinnou révu v Urville asi před 2000 lety, ale až v roce 1152 nechal Saint Bernard, zakladatel opatství Clairvaux, zabudovat naše sklepy do země.
O sedm století později (v roce 1808) bylo kolem nádherně zachovalého středověkého opatství založeno rodinné sídlo Drappierů. Dnes ji spravuje Michel Drappier a slouží k uchovávání a zrání výjimečných vín, která vyrábí.
Vysadili jsme naši vinici v Urville, terroir, který přivítal odrůdu Pinot Noir, která nám nyní „koluje v žilách“, a obhospodařujeme ji podle organických a přírodních postupů.
Naše vinice jsou jako rodinné archivy, které zvěčňují naši historii. Pěstujeme dědičné odrůdy vinné révy, které si zaslouží být připomenuty: Fromenteau, Arbanne, Petit Meslier a Blanc Vrai. Zatímco mnozí se snaží dosáhnout sofistikované dokonalosti, my preferujeme přirozené a autentické kvality. Prostřednictvím našich vinifikačních technik také zdůrazňujeme mnoho aspektů našich terroirů: naše nízké dávkování cukru a mírné používání siřičitanů - zejména při výrobě Drappier Brut Nature Sans Soufre.