Drappier Champagne Blanc de Blancs Brut 0,75 l
Kód: 996928Detailní popis produktu
Drappier Champagne Blanc de Blancs Brut má zářivě-žlutou barvou s jemnými zelenkavými odlesky. Vůni dominuje aroma bílých broskví, hrušek s květinovým nádechem, zejména pivoňky. Chuť je svěží, šťavnatá a krémová s tóny čerstvých briošek, másla, dubu a mineralitou v pozadí. Závěr je překvapivě robustní.
Toto chapagne se vyrábí z odrud Chardonnay 95% a Pinot Blanc 5%.
První kvašení hroznů probíhá v dubových sudech, kde probíhá i spontánní malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení). Následně šampaňské zraje minimálně 24 měsíců ve sklepě na kvasinkách.
Ideální jako aperitiv, ale hodí se i k bílému masu, studenému uzenému lososovi s citrusovými plody či k taglitatelle s mušlemi.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Champagne |
---|---|
Metoda: | Tradiční metoda (Metodo Classico) |
Odrůda: | Chardonnay 95%, Pinot Blanc (neboli Blanc de Blancs) 5% |
Ročník: | N.V. |
Obsah cukru: | Brut |
Zbytkový cukr: | 6 g/l |
Obsah alkoholu: | 12 % |
Objem: | 0,75 l |
Teplota podávání: | 6 - 8°C |
Uzávěr: | Korek |
Země původu: | Francie |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Gallo-Římané zasadili první vinnou révu v Urville asi před 2000 lety, ale až v roce 1152 nechal Saint Bernard, zakladatel opatství Clairvaux, zabudovat naše sklepy do země.
O sedm století později (v roce 1808) bylo kolem nádherně zachovalého středověkého opatství založeno rodinné sídlo Drappierů. Dnes ji spravuje Michel Drappier a slouží k uchovávání a zrání výjimečných vín, která vyrábí.
Vysadili jsme naši vinici v Urville, terroir, který přivítal odrůdu Pinot Noir, která nám nyní „koluje v žilách“, a obhospodařujeme ji podle organických a přírodních postupů.
Naše vinice jsou jako rodinné archivy, které zvěčňují naši historii. Pěstujeme dědičné odrůdy vinné révy, které si zaslouží být připomenuty: Fromenteau, Arbanne, Petit Meslier a Blanc Vrai. Zatímco mnozí se snaží dosáhnout sofistikované dokonalosti, my preferujeme přirozené a autentické kvality. Prostřednictvím našich vinifikačních technik také zdůrazňujeme mnoho aspektů našich terroirů: naše nízké dávkování cukru a mírné používání siřičitanů - zejména při výrobě Drappier Brut Nature Sans Soufre.